Friptura frageda de porc / Pulled pork

Postat de ctlina in Porc
6 Noi 2021 | 4112 vizualizari
Friptura frageda de porc / Pulled pork

O specialitate americana din statele de Sud .
Rezultatul este o carne frageda care se rupe zdrente cu furculita, aromata si care se topeste in gura. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/friptura-frageda-de-porc-pulled-pork.html

Ingrediente

  • 1 spata de porc cu os de 2 kg
  • 70 gr de bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de apa si 1 Kub de legume sau de pui
  • 3 linguri otet de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura mustar iute de Dijon
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardel rosu si un ardel verde
  • sare

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota.

Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare.

Adaugati bulionul, apa si kub-ul de pui sau legume maruntit. Amestecati bine. Varsati marinata peste carne si puneti deasupra ceapa taiata felii. Acoperiti cocota si dati la cuptor.

Dupa 1 ora si jumatate intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat. Adaugati un pic de apa daca este necesar, acoperiti din nou si dati din nou la cuptor.

Eu am adaugat ardeii taiati lamele.

Verificati cantitatea de lichid si arozati dupa fiecare ora.

Dupa 3 ore verificati daca carnea se zdrentuieste, daca nu continuati s-o gatiti acoperita.

A mea era buna, am intors carnea , am arozat-o si am gatit inca 30 de minute fara capac la  200 °C. Trebuie sa iasa bine rumenita.

Scoateti carnea intr-o tava, lasati sa se raceasca un pic si cu 2 furculite rupeti-o zdrente cand este inca bine calda.

Indepartati osul. Varsati sosul lasat peste carnea zdrentuita si amestecati

O puteti servi cu paine pita, face sandwich-uri sau fajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc / Pulled pork" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc rulat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai...

Citeste continuarea

Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam. Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 22:12
la 06.11.2021, 22:58
Delicioasa!
la 07.11.2021, 10:15
Imi place!
la 07.11.2021, 10:41
Buna!
la 07.11.2021, 11:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking