Fursecuri cocostar

Postat de Criss in Prajituri
14 Oct 2016 | 6551 vizualizari
Fursecuri cocostar

Azi va servesc cu niste fursecuri absolut delicioase, un biscuite cu cacao, umplutura de cocos si glazura de ciocolata.  Reteta e de la Pokha, e o reteta simpla dar cam migaloasa, insa rezultatul va va incanta papilele gustative. :) Sotul meu e mare amator de fursecuri si imi spune de multe ori ca prefera fursecurile in locul prajiturilor cu crema. (Asta pentru ca poate sa manance o farfurie plina in cateva minute. ) :)

Ingrediente

  • Ingrediente biscuiti:
  • -400 g faina
  • -250 g unt
  • -4 linguri zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 ou + 1 galbenus
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • -1 albus de ou
  • -200 g zahar pudra
  • -120 g fulgi de cocos (cred ca 100 g ar fi fost suficient)
  • Decor:
  • -140 g ciocolata
  • -80 ml frisca lichida
  • -8 patratele ciocolata alba

Mod de preparare

(Din poza cu ingrediente lipseste cutia de cacao si esenta de rom. Am uitat sa le pun la pozat. :) )

Mai intai se pregateste aluatul pentru fursecuri, urmand ca apoi sa pregatim umplutura. Pentru aluat, se topeste untul, apoi penste untul topit se adauga zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao si se amesteca cu mixerul. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Cand compozitia incepe sa devina mai tare, se lasa mixerul deoparte si se framanta cu mana un aluat nelipicios.  Pentru umplutura se bate albusul ramas (nu trebuie sa fie spuma tare ca pentru bezea). Se adauga zaharul pudra si fulgii de cocos si se amesteca pana rezulta o compozitie usor umeda. Aici cred ca 100 g fulgi de cocos ar fi fost suficienti, dar depinde si de cantitatea de albus de ou. Eu am pus toti fulgii de cocos si compozitia a fost cam faramicioasa, nu era legata si cu greu am putut modela bilute de cocos pentru umplutura. Aluatul de biscuiti se imparte in bile de marimea unei nuci. (Mie mi-au iesit 25 bucati.) Fiecare bila se intinde in palma (asa mi s-a parut cel mai usor) si in mijloc se aseaza cate o biluta de cocos, se acopera cu marginile de aluat si bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. (Nu le lasati mai mult pentru ca vor fi prea tari. Cand le atingeti, le veti simti usor moi, dar asa trebuie sa fie. Se intaresc pe masura ce se racesc.)   Pentru glazura am folosit 1 tabla de ciocolata cu lapte Primola, dar m-am gandit ca fiind doar de 80 g n-ar fi suficienta, asa ca am mai adaugat cateva patratele de ciocolata amaruie. Am avut in total 140 g ciocolata, pe care am topit-o la microunde si am adaugat cam 100 ml frisca lichida, pana cand am considerat ca ciocolata are consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile. Am glazurat fiecare fursec si l-am pus din nou pe gratar sa se usuce glazura, apoi am topit 8 patratele de ciocolata alba Primola, am pus ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un coltisor si am desenat dungile pe fursecuri. Delicioase langa cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cocostar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CocoStar

Postat de Adinacarla

CocoStar

Aluat  Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din...

Citeste continuarea

CocoStar

Postat de yammy

CocoStar

Pt Star: -intr-un castron se pun ouale+cacaoa+margarina topita+zaharul pudra+zaharul vaniliat, se mixeaza pana face clabuci -se adauga pe rand faina+praful de copt, framantam cu mana pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2016, 07:19
servesc cu drag, le-am facut si eu de cateva ori si stiu cat sunt de grozave!
la 14.10.2016, 07:41
Intr-adevar foarte bune. Sotul meu mi-a zis "de mult n-ai mai facut ceva atat de bun )
la 14.10.2016, 07:51
la 14.10.2016, 08:16
Imi place cocosul, asa ca ...la favorite cu ea
la 14.10.2016, 08:47
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking