Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

Postat de Nadyne in Dulciuri
18 Noi 2016 | 4348 vizualizari
Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

Mirosul delicios vă va inunda casa si toți vor sti ca se apropie sărbătorile... Parcă îl chemăm pe Mos Crăciun!!!

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 1 ou
  • 400 gr făină
  • coaja rasă si zeama de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 cana afine de pădure uscate
  • 1/2 cana nuci tocate grosier

Mod de preparare

     Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt.  Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine afinele si nucile.

     Invelim aluatul in folie alimentară si-l dam la rece cam 20-30 minute. 

     Formăm din aluatul rece bilute pe care le asezam în tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor. 

     Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 -200 grade si coacem fursecurile timp de 15-20 minute sau pana se auresc usor. 

     Se lasă la racit in tavă. Se pudreaza cu zahar. 

     Sa aveti poftă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite

Postat de mitinita

Desert clatite

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Aluat de foietaj (de post)

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2016, 19:15
la 18.11.2016, 19:16
Bunee !
la 18.11.2016, 19:19
Yamiii delicioase
la 18.11.2016, 19:37
Bune!
la 18.11.2016, 19:55

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking