Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
12 Ian 2015 | 5944 vizualizari
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal, insa ai mei, mai vor ba o prajitura cu crema, ba una insiropata, si trebuie sa ii rasfatam pe fiecare in parte, macar din cand in cand. De Craciun nu eram asa sigura ca voi face fursecuri, aveam foarte multe retete in cap, insa am primit niste untura si a fost un bun motiv sa fac niste fursecuri, nu de alta, dar sa ma rasfat si eu putin ;;)

Ingrediente

  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 300-350 gr faina
  • 80 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit.

Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un sprit si formam niste ineluse, cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin, cam 10-15 minute.

Cand sunt gata le scoatem pe o tava pentru a se racori si punem altele la copt. Procedam asa pana este gata intreaga compozitie. Ies cam 50 de fursecuri.

Ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si o punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata se topeste in totalitate.

Luam cate un fursec si il trecem cam pe jumatate prin ciocolata alba, apoi le presaram cu bombonele. Le asezam inapoi in tava pana se usuca glazura, apoi le punem intr-o cutie metalica cu capac si le dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2015, 21:55
ce dragute sunt felicitari rocsy
la 12.01.2015, 21:56
Ce fursecuri delicioase ai facut!
la 12.01.2015, 21:57
ce bune sunt
la 12.01.2015, 21:57
Sunt super astea!
la 12.01.2015, 21:58
Ce frumoase sunt !

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking