Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)

Postat de privatelaura in Dulciuri
2 Apr 2015 | 4848 vizualizari
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)

Cele mai bune fursecuri (black cookies) de care e greu sa te desparti :))) No need for coffee, sunt bestiale! Atentie, nerecomandate copiilor datorita continutului de cafea, cacao neagra! Sunt bestiale!

Ingrediente

  • 120 gr unt de calitate
  • - 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 60 gr zahar cu melasa
  • - 100 gr zahar brut
  • - 1 ou
  • - 250 - 270 gr faina
  • - sirop caramel (se obtine din zaharul brut)
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 1/2 plic praf copt
  • - 3-4 cuisoare
  • - 30 gr cacao neagra
  • - scortisoara macinata
  • - 2 linguri pudra de cafea
  • - pepite ciocolata
  • - 50 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.

Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.

In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert. Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.

In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.

Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para. Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt. Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute.

Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nutella Cookies

Postat de laylalala

Nutella Cookies

Se incinge cuptorul la 190 . Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt bol se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Coffee Chocolate Chips Cookies

Postat de laylalala

Coffee Chocolate Chips Cookies

Incinge cuptorul la 190˚C. Bate untul cu zaharul. Adauga oul si amesteca bine. Incorporeaza lichiorul de cafea, semintele de vanilie si cele doua esente. Intr-un vas amesteca faina cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2015, 14:13
Cu scortisoara sunt tocmai bune , nu renuntam la ea
( ce sortiment de scortisoara folosesi , de unde te aprovizionezi ? ]
la 02.04.2015, 14:14
TE URĂSC! )))))))))))
la 02.04.2015, 14:14
Bunute !
la 02.04.2015, 14:17
bune bune
la 02.04.2015, 14:18
Miha, eu folosesc scortisoara de Ceylon, extraordinara, nici nu se compara cu majoritatea din comert. Sau mai folosesc batoane de scortisoara si le macin eu. Ideea este ca o scortisoara ...slaba face mai rau, isi schimba gustul la copt. Eu o iau de pe farmacia moleculara, e decenta la pret

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking