Fursecuri cu ciocolata , nuci si cardamon

Postat de katty in Dulciuri
20 Dec 2014 | 3382 vizualizari
Fursecuri cu ciocolata , nuci si cardamon

Crocante si aromate, sunt minunate in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

  • 230 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 130 gr unt
  • scortisoara macinata
  • cardamon macinat
  • nuci tocate marunt
  • 330 gr faina
  • 5 gr praf de copt

Mod de preparare

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul .Adaugam pe rand ouale.Topim la bain-marie ciocolata,apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei.Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt, scortisoara si cardamonul.

Punem ciocolata topita in compozitia cu unt si oua, omogenizam, apoi turnam amestecul de faina si condimente.Omogenizam bine.

Cu ajutorul a 2 lingurite luam din compozitie si punem intr-o tava pe hartie de copt , pastrand distanta intre ele.Presaram deasupra nuci tocate.Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se usuca, fara a se rumeni.(din aceasta compozitie ies aproximativ 40 de bucati)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata , nuci si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

Postat de Ksenya

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu ou si lapte

Postat de licurici_lra

Desert gogosi cu ou si lapte

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2014, 23:04
Minunate si astea, mai ales acum de sarnbatori!
la 20.12.2014, 23:33
Aromate!
la 20.12.2014, 23:46
Delicioase!
la 21.12.2014, 22:01

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking