Fursecuri cu lamaie

Postat de timea in Dulciuri
20 Dec 2014 | 8232 vizualizari
Fursecuri cu lamaie

Desi am multe retete de fursecuri si biscuiti, acestea au urcat repede in topul meu pentru ca sunt pufoase, perfect aromate si chiar si dupa o saptamana/doua sunt la fel de bune (tinute in cutie metalica) Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.

Ingrediente

  • 250 gr unt (sau margarina Rama cu unt)
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 440 gr faina alba
  • In plus: zahar tos + zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. 

Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.

Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.

Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.

Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute.

Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de fursecuri fel de fel

Postat de Constelatialeu

Reteta de fursecuri fel de fel

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja...

Citeste continuarea

Reteta de biscotti italienesti

Postat de mirela0911

Reteta de biscotti italienesti

Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2014, 20:35
acum sunt in cuptor
la 20.12.2014, 20:40
la 20.12.2014, 20:40
Ma bucur Geanina, eu deja am facut inca o portie ca cele de saptamana trecuta s-au mancat toate
la 20.12.2014, 20:42
super delicioase
la 20.12.2014, 20:42
tare frumoase sunt

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking