Ingrediente
- 250 gr rama mit butter , sau unt
- 150 gr zahar pudra
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul de la o lamaie
- 450 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura apa de flori de portocale
- Extra : 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .
Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.
Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.
Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .
Dam tava la cuptor si le coacem 10-15 minute .
Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|