Ingrediente
- 200 g unt
- 1 ou
- 150 g nuca
- stafide aurii
- 300-350 gr faina
- 150 g zahar pudra
- un praf de sare
- un plic cu praf de copt
- optional: coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).
Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.
Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la rece pentru 20-30 de minute.
Din aluatul astfel obtinut, se formeaza bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem la 160 de grade, pentru 15 minute. (Daca este necesar, se mai poate prelungi timpul cu 5 minute).
Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|