Fursecuri cu nuca macinata si cocos

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Ian 2013 | 4576 vizualizari
Fursecuri cu nuca macinata si cocos

Neatza bucatarasi..Am adus ceva pentru cafea...Sunt niste fursecuri usor crocante, aromate de la coaja de portocala, gustoase, langa o cana de ceai au fost perfecte.Tinute intr-o cutie metalica 1-2 zile, ele devin fragede.Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 5 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 6 linguri iaurt
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • faina
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de miere

Mod de preparare

Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus. Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai adaugam faina. Lasam aluatul 10 minute la odihnit apoi ne apucam de fursecuri.

Rupem cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul cat sa fie putin grosuta, apoi cu ajutorul formelor de fursecuri ne apucam si decupam. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.

Laptele il amestecam cu mierea, cu un penson ungem fursecurile, iar desupra presaram cocos, iar pe altele nuca macinata.

Introducem tava in cuptorul incins, temperatura sa fie potrivita. Cand au devenit putin aurii scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Le pastram intr-o cutie metalica (sau de care aveti voi) si cand simtiti nevoia serviti, fie simple, fie langa cafeluta de dimineata, lapticul copiilor vostri sau ceaiul de la ora 5.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca macinata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuci

Postat de Giana

Nuci

Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu...

Citeste continuarea

Desert fursecuri glazurate, asortate

Postat de ancutsa

Desert fursecuri glazurate, asortate

  Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.  Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 10:36
Bune....
la 17.01.2013, 10:36
buuuuuuuuuuuun si frumos
la 17.01.2013, 10:38
ce bune
la 17.01.2013, 10:41
ce frumos arata!e o poza minunata!poti s-o folosesti ca perete,si ce bune sunt frusecurile!
la 17.01.2013, 10:42
ce bune! Si vad ca ai primit alt ceainic Foarte frumos

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking