Ingrediente
- 120 g unt moale
- 80 g zahar
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g nuca prajita si taiata grosier
- 150 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
- coaja razuita de la o lamaie
Mod de preparare
Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema .
Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare.
Punem faina si praful de copt si lasam mixerul deoparte , amestecam cu o lingura sau spatula.
Din acest aluat vom forma bile , eu le-am facut cam cat o nuca
Albusul de ou il batem cu o furculita si fiecare bila de aluat o dam prin albus si prin nuca pusa intr-o farufurie , apasand usor ca sa se lateasca si in mijloc facm o gaurica .
Asezam bilele pe tava tapetata cu hartie de copt , si o sa punem in fiecare gaura formata gem , am pus gem d e prune .
Dam tava la cuptor si le lasam cam 20-25 minute , trebuie sa se rumeneasca pe margini putin
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|