Ingrediente
- Fursecuri:
- 450 g faina de grau
- 200 ml apa calda
- 150 g zahar
- 60 g ulei de palmier (topit)
- coaja de la o portocala
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- 1 lgt zeama lamaie
- Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
- 1 lgt miere/glucoza lichida
- 50g migdale maruntite
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.
3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.
4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu/stea deschisa, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui.
6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.
7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere.
8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate. S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|