Ingrediente
- 300 g faina(eu zic ca merge si mai putin)
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingura de mac
- 1/2 plic praf de copt
- coaja de la o portocala
- esenta de rom
Mod de preparare
Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul.
Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta de rom, praful de copt amestecat cu putina faina, si treptat se adauga cata faina este necesara pentru un aluat care nu se lipeste.
Eu l-am pus intr-o folie alimentara si l-am lasat la frigider 30 minute.
Se scoate, se formeaza fursecurile si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor 10-13 minute, pana devin putin crocante(nu arse :)) )
Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|