Fursecuri cu unt si cocos

Postat de LicutaMarin in Prajituri
30 Iun 2011 | 3679 vizualizari
Fursecuri cu unt si cocos

Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. O reteta inspirata din retetele Laurei Laurentiu. Reteta originala are ingredientele la dublu fata de aceasta. Eu am facut doar o jumatate de portie.

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 50 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 125 gr faina
  • 25 gr fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 75-80 ml lapte rece
  • pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

Mod de preparare

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.

2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.

3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.

4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.

5. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de panacris

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se...

Citeste continuarea

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 21:20
Foarte tentant,dar daca nu te mai poti opri din mancat,mai bine ma abtin dar nu refuz cafeluta
excelente sunt Licuta
la 30.06.2011, 21:21
grozave..din astea mananci multe o data...si mai ales cu un ceai sau o cafea sunt si mai minunate
la 30.06.2011, 21:23
Multumesc Dia! multumesc Rocsi! sunteti tare dragute...
la 30.06.2011, 21:41
super
la 30.06.2011, 22:08
super bune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking