Fursecuri cu unt si fructe glazurate

Postat de amalia01 in Prajituri
9 Ian 2015 | 3472 vizualizari
Fursecuri cu unt si fructe glazurate

Imi doream de mult sa fac fursecuri din acelea spritate. Am cautat o vreme si, pana la urma, am gasit reteta perfecta, pe bucataras.ro. Acum, sa nu credeti ca imaginatia mea s-a lasat mult impinsa de la spate...Nuuuuuuuuuuuu! Mi-am pus amprenta si pe acea reteta...numai ca am avut parte de o surpriza: mi se descarcase aparatul foto si am ramas cu o singura fotografie din timpul prepararii aluatului!

Ingrediente

A. Pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

B. Pentru ornat:

  • zmeura
  • ananas din conserva
  • glazura duo de ciocolata

C . Glazura de ciocolata duo

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in forma de bezea, in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la cuptor, la temperatura moderata pentru cca 25 de minute, pana cand devin aurii. Le scoatem pe o planseta si asezam pe fiecare cate o feliuta de ananas si boabe de zmeura.

Apoi preparam glazura: pe baie de aburi asezam ciocolata alba rupta in bucati si frisca. Amestecam pana la lichefiere, dar incet si apoi adaugam ciocolata cu lapte, amestecand cu grija ca sa nu se amestece, astfel incat sa ramana in 2 culori. Poate parea complicat , dar merge. Iei glazura si o torni cu lingurita pe fiecare fursec in parte. Trebuie sa te misti repede, dar efectul este pe masura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si fructe glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2015, 19:53
bune
la 09.01.2015, 20:19
la 09.01.2015, 20:27
Bune
la 09.01.2015, 21:41
Mmmm, grozave!
la 10.01.2015, 08:45

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking