Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni

Postat de privatelaura in Dulciuri
28 Noi 2016 | 4847 vizualizari
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni

Nu sunt fursecuri linzer, dar seamana.  Sunt minunate, in mare parte datorita si gemului care fragezeste mult, dar se pregatesc usor si repede, astfel ca vi le recomand.  

Ingrediente

  • 180 gr unt gras
  • 80 gr zahăr pudră vanilat
  • un praf sare
  • 360 gr făină albă de grâu
  • gem căpșuni/caise

Mod de preparare

 Păstrăm untul o oră la temperatura camerei.

Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac.

Se adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Aluatul va ieși ușor sfărâmicios, însă pe măsură ce îl frământați, untul se înmoaie și aluatul devine maleabil.

Se întinde o foaie de aluat, în strat subțire. Se decupează discuri potrivite, în număr egal. Jumătate dintre ele, se decupează și în mijloc, în funcție de ustensilele sau decupatoarele de care dispune fiecare. Eu am decupat o steluță.

Se așază într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, la 170 grade. Fursecurile sunt extrem de fragile, astfel că se recomandă să se lase la temperat în tavă, apoi transferate pe un grătar de bucătărie ca să se răcească de tot.

După ce s-au răcit, se umplu cu puțin gem de căpșuni sau de caise, se lipesc cu "căpăcelul" decupat și se așază pe un platou. Se pudrează cu zahărul vanilat rămas.

Să nu va temeți că se pudrează și miezul, acesta va topi și va absorbi surplusul pudrat.

Ușor, simplu și rapid! Extrem de fragede și gustoase aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!

Să vă fie de folos și vouă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua umplute cu gem de capsuni

Postat de sufletista

Oua umplute cu gem de capsuni

se amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min, se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 28.11.2016, 15:34
Cred ca mi-a revenit pofta de fursecuri. Sunt minunate fursecurile tale!
la 28.11.2016, 15:36
Super bune si frumoase
la 28.11.2016, 15:37
Va rog sa observati cat de albe sunt. Ingredientul meu secret face diferenta ))))))
la 28.11.2016, 15:37
Cami )))
la 28.11.2016, 15:39
Arata perfect!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking