Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat

Postat de babi5 in Prajituri
13 Dec 2014 | 9891 vizualizari
Fursecuri  de sarbatoare  cu gem asortat

Va spun doar atat... ca sunt delicioase si se topesc in gura. Vi le recomand cu mare drag si voua. Le-am pregatit pentru export...hi , hi

Ingrediente

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 250 gr Rama cu unt
  • 200 gr untura
  • 200 gr zahar praf
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura razatura lamie
  • un praf sare
  • 1 praf copt
  • 3 oua
  • 2 linguri rom
  • 1 borcan gem prune 350 gr
  • 1 borcan gem capsuni 350 gr
  • 150 gr zahar praf pentru ornat

Mod de preparare

Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat mai elastic, sa poata fi bine intins. Ii dam o forma de minge, acoperim cu o folie si lasam la frigider pentru 30 minute.

Scoatem, lasam afara 10 minute, apoi rupem cate o bucata, o intindem cam de 3 mm grosime si taiem modele cu formele de fursec. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt. Jumatate din ele le vom gauri la mijloc (eu am gaurit cu un dop). Fursecurile trebuie sa fie cu pereche (una simpla, una cu gaura, fiindca se vor lipi cu gem)

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa coacere le imperechem ungandu-le cu gem, apoi le lasam 1-2 ore ca sa absoarba bine gemul, apoi le pudram cu zahar praf.

Sunt niste fursecuri delicioase. In ziua cand le facem sunt usor crocante, dar a doua zi se topesc in gura, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragede.

Sa va fie de folos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura de vara cu fructe

Postat de Creatsa

Prajitura de vara cu fructe

Taie fructele in felii mai mici iar daca sunt foarte zemoase lasa-le la scurs intr-o sita. Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos apoi adauga galbenusurile unul cate unul si...

Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze rosii

Postat de MotanLaOale

Desert briose cu coacaze rosii

Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2014, 22:45
la 13.12.2014, 22:52
Gherga Daniela multumesc
la 13.12.2014, 22:56
Vin sa iau si eu
la 13.12.2014, 22:57
Bune,bune..
la 13.12.2014, 22:59
Vino drsga lui Babi acum sint in Timisoara

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking