Ingrediente
- Pentru aprox. 25 fursecuri:
- 200 g faina
- 50 g amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g ulei
- 80 ml apa/lapte de soia
- 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
- 1 lingurita de miere
- 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
- 1 varf cutit de sare
- zahar pudra (optional)
Mod de preparare
Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.
Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime).
Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra.
Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac.
Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri economice - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|