Fursecuri fara zahar

Postat de Alina26 in Dulciuri
23 Dec 2014 | 7120 vizualizari
Fursecuri fara zahar

Reteta am preluat-o de pe internet si am înlocuit faina alba cu cea integrala. http://greensugar.ro/retete/fursecuri-de-post-fara-zahar/

Ingrediente

  • 300 g faina integrala
  • 4 lg indulcitor
  • 180 g margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
  • 20 gr cacao
  • 20 ml suc de portocale rece
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare

Mod de preparare

Împărțim ingredientele in doua astfel:

-intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors portocala).Framantam un aluat omogen. (Sau il dati pe robot, și il mai frământați putin la mana).Mai adaugati faina daca e prea moale.

-in alt bol punem restul ingredientelor ramse:faina și bicarbonatul rămas, cacaoa, indulcitorul, margarina, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam bine un aluat omogen si le dam pe amândouă la rece pentru jumătate de oră. 

Intindem fiecare aluat cu sucitorul,apoi punem aluat alb peste cel negru  și le mai intindem putin. Invartim aluatul si cu ajutorul unui cutit bine ascuțit taiem rondele de circa jumătate de centimetru. 

Le asezam pe o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul încins , pentru 30-40 de minute la foc potrivit. 

Din restul aluatului rămas puteti face niste fursecuri cum am facut eu.

Lasati sa se raceasca si apoi le serviti.

Poftă buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 10:43
la 23.12.2014, 10:45
la 23.12.2014, 10:54
Bune fursecuri!
la 23.12.2014, 11:26
Grozave
la 23.12.2014, 12:11
Vă mulțumesc mult pentru aprecieri! !!!!@ ♡ ♡

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking