Fursecuri fragede

Postat de Xandrinne in Dulciuri
21 Dec 2014 | 3732 vizualizari
Fursecuri fragede

Am preluat ideea din retetarul Dr. Oetker; mi-au placut foarte mult aceste fursecuri. Din cantitatile date ies suficiente fursecuri, cat sa astampere pofticiosii :)

Ingrediente

  • 250 g unt/margarina (Rama mitt butter),
  • 125 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 150 g amidon (din porumb - Gustin).
  • Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj,
  • 2 lingurite de ulei.

Mod de preparare

Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.

Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.

Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.

Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.

Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.

Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 00:21
Ce bine ar merge la un ceai . Cred ca chiar patru as servi . Am vrut sa scriu 4 si mi-a iesit 44++, noroc ca am pre-vizualizat)
la 21.12.2014, 06:52
Minunate! Dau cafeluta
la 21.12.2014, 07:34
la 21.12.2014, 07:52
la 21.12.2014, 08:41
Supeeer!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking