Ingrediente
- 250 g unt/margarina (Rama mitt butter),
- 125 g zahar,
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 1 ou,
- 3 galbenusuri,
- 250 g faina,
- 150 g amidon (din porumb - Gustin).
- Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj,
- 2 lingurite de ulei.
Mod de preparare
Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.
Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.
Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.
Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.
Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.
Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|