Ingrediente
- Ingrediente fursecuri:
- 300 g făină cernută
- 100 g zahăr pudră
- 200 g unt
- două gălbenușuri
- două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
- un praf de sare
- Ingrediente Royal icing:
- două albușuri
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 2 linguri cu amidon
- 350 g zahăr pudră
- coloranți alimentari
Mod de preparare
Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.
Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.
După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic.
Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.
Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.
Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.
Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
|