Fursecuri fragede

Postat de CameliaComan in Dulciuri
20 Dec 2016 | 4723 vizualizari
Fursecuri fragede

Anul aceasta, m-am gandit sa pregatesc celor dragi un cadou special. M-am hotarat sa le ofer fursecuri frumos decorate. Pe blogul http://culinaryrainbow.ro/ am gasit aceasta reteta superba de fursecuri. Sunt foarte gustoase si fragede. Am gasit pe youtube mai multe tutoriale despre cum sa decorezi fursecurile. Sunt foarte multumita de rezultat si voi repeta din nou aceasta reteta. Aceste fursecuri decorate sunt un cadou deosebit, pregatit cu dragoste si multa rabdare. :)  

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • royal Icing:
  • 2 albusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 6 linguri amidon
  • coloranți alimentari

Mod de preparare

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite.  Am framantat aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si a devenit un aluat compact. Invelim aluatul in folie de prospetime si il lasam in frigider pentru 1 ora.

Tapetam masa de lucru cu faina si cu un sucitor intindem aluatul. Decupam fursecurile cu o forma rotunda. Tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul. Trebuie sa coacem fursecurile timp de 7-8 minute, la 150 grade C. Le verificam des ca sa nu se arda. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt fursecurile, trebuie lasate in tava ca sa se raceasca. Eu am copt 2 tavi.
Mod de preparare Royal Icing:
Intr-un bol punem albusurile. Le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si cele 6 linguri de amidon. Mixam. incorporam treptat si zaharul vanilat. Eu am ales sa colorez fursecurile in mai multe culori. Am impartit royal incing-ul vase mici. Daca compozitia este prea groasa, atunci trebuie sa mai adaugam cate 1 lingurita de apa, pana ajunge la consistenta perfecta. Am pus royal icing-ul in posuri de unica folosinta. Umplem baza cu royal icing. Eu m-am uitat la tutoriale pe internet ca sa invat sa le fac.  Le asezam pe o tava si le lasam sa se usuce. Poate sa dureze timp de 1-3 zile. La mine a durat doar o zi. Dupa ce s-au uscat, am pregatit din nou compozitia de royal icing si am inceput sa le decorez.  Este nevoie de rabdare si putin antrenament. Sunt foarte frumoase si super delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 21:27
Ce frumoase! Se simte că le-ai făcut cu drag Bravo! Se simte si pasiunea
la 20.12.2016, 21:35
Sunt super! Abia astept sa incerc si eu royal icing! Am emotii, mi-e teama ca n-o sa-mi iasa :S
la 20.12.2016, 21:41
Multumesc frumos, Simona!
la 20.12.2016, 21:42
Andra, cu siguranta o sa iti iasa royal icing-ul. Greul vine la decorat. Dupa ce te joci cu putin cu fursecurile, o sa mai prinzi indemnare. Bine, asta in cazul in care nu prea ai, asa cum nu am nici eu.
la 20.12.2016, 22:06
sunt foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking