Ingrediente
- (pentru circa 40 de fursecuri):
- - 125 g unt la temperatura camerei
- - 2 oua
- -100 ml ulei
- - 160 g zahar
- - 1/2 plic praf de copt
- - 16 linguri cu varf de faina
- - 8 patratele de ciocolata amaruie
- - un plic zahar vanilat
- - o picatura de esenta de lamaie
- - coaja de la o lamaie
Mod de preparare
- untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie
- se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine
- se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la omogenizare
- ciocolata se taie bucatele mici si se adauga la final, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza in aluat
- se iau cu mana bucatele mici din compozitie, se fac bilute si apoi se aplatizeaza cu ajutorul palmelor
- fursecurile astfel formate, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul, in prealabil incins la 180 de grade, timp de 15 minute
- optional se pot pudra cu zahar pudra
- sunt foarte fragede, si vorba Elenei - daca scapati un fursec pe gresie se face praf! :) asa sunt de fragede...si buneeeeeee.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|