Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

Postat de andaoana in Dulciuri
20 Ian 2016 | 3727 vizualizari
Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum . Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana 

Ingrediente

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte

Mod de preparare

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.

Se adauga faina si se omogenizeaza.

Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios.

Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana .

Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute.

Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas  direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste.

Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de Fetesti

Postat de Mutulica

Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de Fetesti

Într-un castron mixam 500 g mascarpone cu 200 crema ciocolata si 100 ml smantana. Dam crema la frigider 30 minute. Amestecam cafeaua cu 100 ml lapte, iar prin acest amestec vom trece...

Citeste continuarea

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Postat de mirela0911

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 13:43
Numai bune langa o cana de cafea
la 20.01.2016, 13:47
Ce bune ar fi langa cafeaua mea acum!
la 20.01.2016, 13:48
Ti-au iesit foarte frumoase! PS sa modifici in titlu
la 20.01.2016, 13:56
super bune
la 20.01.2016, 13:57
Merisor cu mare drag

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking