Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Postat de privatelaura in Dulciuri
14 Aug 2015 | 6965 vizualizari
Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Ingrediente

  • - 150 g unt de casa
  • - 250 g faina
  • - 1 praf sare
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 2 linguri lapte dulce
  • - 1 ou
  • - 1 lg rom
  • - 100 g nuca tocata grosier
  • - 170 g zahar brut + 30 gr zahar cu melasa
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 1 lingura mare cu mascarpone
  • - 2 linguri cacao pt glazura
  • - 1 lg.ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.

Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipcios, maleabil. Il dam la rece, in frigider, timp in care pregatim caramelul.

Intr-un vas, preferabil mai gros, punem zaharul brut si pe cel cu melasa. Nu amestecam, lasam sa se topeasca. Abia cand se lichefiaza, putem amesteca usor, Atentie, lasam focul mic pentru a nu arde zaharul prea mult. Dupa ce s-a topit, adaugam untul si laptele si amestecam pana se incorporeaza si devine omogen. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam o lingura plina cu mascarpone si omogenizam. Dam la rece.

Tocam nuca grosier, presaram un praf de sare si o punem in cuptor la copt. O lasam un minut, oricum se va coace cand punem fursecurile.

Scoatem aluatul din frigider. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cate o portie din aluat, formam o biluta si o presam cat sa ii facem un locas. Acolo se vor umple cu caramel. Dupa ce am format toate fursecurile, le dam prin albus, apoi prin nuca tocata si le asezam in tava. Eu am facut si cativa biscuiti. Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu caramel.  Oprim 2-3 linguri de caramel, adaugam cacao, 1 lingura ulei si amestecam pe foc cateva minute, cat sa se lege o glazura. Lasam un pic sa se raceasca, apoi glazuram fursecurile umplute. Nuca prajita, cacaoa si caramelul fac din aceste fursecuri niste nebunii, pur si simplu niste nebunii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se...

Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2015, 15:30
Dau dai și tu fursecuri?
la 14.08.2015, 15:31
Of, of! Le-as manca pe toate!
la 14.08.2015, 15:36
ce enervanta esti )
la 14.08.2015, 16:04
Daaa, chiar enervanta )
la 14.08.2015, 16:14
Foarte enervanta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking