Fursecuri fragede, cu unt si vanilie
Postat de privatelaura in Dulciuri
5 Dec 2015 | 4576 vizualizari
Dintotdeauna mi-au placut fursecurile, am ales cateva combinatii de ingrediente de-a lungul timpului.
Astazi va aduc cateva fursecuri facute din imboldul dat de Iuliana Florentina Avram. Aratau atat de bine, ca toate preparatele ei de altfel.
Am modificat subtil reteta, insa m-am bucurat de fursecuri la fel de fragede si ii multumesc mult Iulianei atat pentru inspiratie, cat si pentru reteta.
Fac precizarea ca succesul unei retete depinde in mare parte de respectarea ingredientelor, a cantitatilor, a modului de preparare, insa calitatea ingredientelor poate influenta rezultatul.
Exemplul cel mai bun il reprezinta faina care poate avea caracteristici diferite, mai umeda, mai uscata, ceea ce poate induce de cele mai multe ori o modificare a cantitatii utilizate. Untul este un alt exemplu de ingredient care influenteaza rezultatul, si anume, exista unt mai gras, unt cu mai multa apa in continut, etc.
Asadar, eu am adaptat in functie de tipul meu de faina, usor mai umeda, de unt foarte gras, care necesita oarecum o cantitate modificata in cadrul retetei.
Din acest motive, va fac aceste precizari care pot fi de ajutor. La fel, modul de preparare este foarte important, sunt biscuiti la care nu trebuie mixat foarte mult aluatul, ci doar usor framantat, sunt retete unde poate fi de ajutor un pic de bicarbonat sau praf de copt, etc.