Fursecuri fragede (fara unt)

Postat de deyutzky in Dulciuri
16 Noi 2016 | 29938 vizualizari
Fursecuri fragede (fara unt)

Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este doar o singura problema...creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis... Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D 

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g nuci macinate(daca nu aveti nuci si vreti sa lasati reteta simpla, adaugati faina in locul nucilor)
  • 1 fiola esenta de vanilie-unt
  • Decor:
  • aprox. 50 g ciocolata(eu am avut 25 g ciocolata neagra si 25 g alba)

Mod de preparare

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri. 

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.

Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia. 

Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua. 

Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.

Preincalzim cuptorul la foc mediu.

Punem compozitia de aluat intr-un pos (daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, nu mai mult (daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 10 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata. 

Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate. 

Le pastram in cutii inchise. Se pastreaza fragede si 2-3 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 23:49
la 16.11.2016, 23:57
la 17.11.2016, 06:45
la 17.11.2016, 07:17
la 17.11.2016, 07:44
Bune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking