Ingrediente
- 4 albusuri de ou
- 200 g zahar (pudra)
- 200 g nuca de cocos (fulgi)
- un praf de sare
- oblaten (foi de napolitana rotunde)
Mod de preparare
Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste.
Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putem sa asezam oblaten sau daca nu aveti faceti fara, nu e nici o problema. Cu ajutorul unei lingurite asezam compozitia in tava formand fursecurile. Putem de asemenea sa ne folosim de un pos.
Dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-18 minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt,lasam putin sa se raceasca, apoi le scoatem din tava, mai ales daca le asezati direct pe hartia de copt nu le luati imediat din tava fierbinti, dar nici nu le lasati sa se raceasca complet pentru ca raman lipite.
Sunt foarte dulci si usoare, si de facut si de mancat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|