Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata

Postat de timea in Dulciuri
12 Iun 2016 | 3096 vizualizari
Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata

Postarea mea de azi se refera la niste  fursecuri pufoase, mari si aromate cu menta, genul de fursecuri pe care le savurez dimineata langa o cana de cafea. Bilutele de menta cu ciocolata m-au cucerit de curand, mai bine zis de cand am fost in vizita la sora mea care „rontaia” toata ziua aceste bilute :). Sunt cu invelis de menta si umplutura de ciocolata si s-au potrivit la fix fursecurilor mele in care am adaugat dropsuri de ciocolata neagra si esenta de menta. Ele se pot inlocui cu alte bombonele colorate. 

Ingrediente

  • 200 gr unt nesarat
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lingurite esenta de menta Dr. Oetker
  • 380 gr faina
  • 50 gr dropsuri de ciocolata neagra
  • o mana de dropsuri cu menta si ciocolata

Mod de preparare

Mixam untul cu indulcitorul Green Sugar, adaugam pe rand ouale apoi esenta de menta si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dropsurile de ciocolata le adaugam la final si omogenizam.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider vreo 2 ore.

Dupa acest timp scoatem vasul din frigider si cu ajutorul unei linguri luam din aluat si modelam cu mana fursecurile pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt.  Punem pe fiecare fursec cate 2-3 bilute de menta cu ciocolata apasand sa intre putin in aluat. (am facut 2 tavi a cate 12 fursecuri si pana s-au copt primele, am pus vasul din nou la frigider pentru a nu avea un aluat prea moale).

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 – 175 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si asezam fursecurile pe un grilaj pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi glazurate de post, la cuptor

Postat de Nadyne

Gogosi glazurate de post, la cuptor

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.      Se...

Citeste continuarea

Tartă de lămâie

Postat de Zamfira

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2016, 11:16
Delicioase!
la 12.06.2016, 11:26
la 12.06.2016, 11:35
yum yummm
la 12.06.2016, 11:40
Am venit sa iau cateva fursecuri!
la 12.06.2016, 11:55
delicioase

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking