Fursecuri stelute

Postat de CameliaComan in Dulciuri
6 Noi 2016 | 3822 vizualizari
Fursecuri stelute

Aceste fursecuri stelute sunt foarte bune la micul dejun, de sarbatori sau cand ai chef sa rontai ceva. Pentru reteta, m-am inspirat de la Simonacallas. Eu am folosit esenta de portocale pentru o aroma de sarbatori. 

Ingrediente

  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita de esenta (eu am folosit esenta de portocale)
  • 380 g faina
  • 20 g amidon
  • 5 g praf de copt
  • 30 g cacao neagra

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam treptat si laptele pana il incorporam in compozitie. Din aceasta compozitie punem 2 linguri deoparte. Adaugam in compozitie faina si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat omogen, consitent si legat. Eu am mai adaugat putin lapte deoarece compozitia era prea uscata, iar apoi am continuat sa framant. Amestecam cele 2 linguri din compozitia pe care am pus-o deoparte cu cacaoa, iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Intindem aluatul alb pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu faina. Din aluatul negru am facut bobite cat bobul de mazare iar apoi le-am pus peste aluatul alb. Am pus o folie deasupra aluatului si am trecut cu sucitorul peste aluat ca sa il presez. Apoi am inceput sa decupez stelute. Marginile ramase de la aluat dupa ce am decupat stelutele, au fost framantate impreuna cu restul de aluat negru  si am obtinut o bila dalmatian :) pe care am intins-o cu sucitorul si am continuat sa fac stelute. Asa am procedat pana am terminat tot aluatul. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile. Le coacem la 170 grade C timp de 13-15 minute sau pana se rumenesc usor la suprafata. Noi le-am servit cu lapte cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri stelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

Postat de Constelatialeu

Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta...

Citeste continuarea

Fursecuri pentru Craciun

Postat de timea

Fursecuri pentru Craciun

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta de vanilie, galbenusul, si treptat faina amestecata cu praful de copt. Punem aluatul in folie alimentara si il...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 06.11.2016, 11:23
bune
la 06.11.2016, 11:26
Minunate!
la 06.11.2016, 11:42
stelute dragute!
la 06.11.2016, 11:54
la 06.11.2016, 13:19

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking