Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
15 Mai 2016 | 3545 vizualizari
Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata

Cand vine vorba de fursecuri, nu dau deloc inapoi. Imi plac atat de mult si mi-as dori sa le am mereu pe masa, dar fac mai rar, nu de alta dar am sta toata ziua numai pe ele. Nu vrem sa ne ingrasam ca doar tinem la silueta :P... Dar sunt bune, bune de tot!  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 200 gr unt
    • 2 oua
    • 120 gr zahar pudra
    • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • 450-500 gr faina
    • un praf de sare
    Crema:
    • 130 gr ciocolata cu lapte
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingurita rom
    • zahar pudra

Mod de preparare

Incepem cu crema ca sa o lasam la rece: Intr-un bol de sticla sau de inox, punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe foc, incorporam esenta de rom, dam totul la rece 3-4 ore.

Aluatul: Intr-un bol mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam si cele doua oua, mixam, apoi punem zaharul cu pastai de vanilie, esenta de vanilie si praful de sare. Incorporam praful de copt si faina, treptat, incepem si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il acoperim cu folie si il dam la frigider 20 de minute. Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider, rupem cam jumatate din el, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de subtire. Cu o forma decupam fursecurile. La jumatate din fursecurile decupate le facem si o gaurica pe mijloc cu un capacel sau un pahar foarte micut daca aveti. Procedam la fel cu tot aluatul. Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prind o culoare usor aurie. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a intarit, o scoatem din frigider si o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa. Luam cate un fursec, punem crema, iar deasupra asezam un fursec cu gaura. Le presam usor pentru a se lipi. Le pudram cu zahar si servim. Din aceasta cantitate ies 30-35 de fursecuri. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Waffe cu aroma de portocale

Postat de CameliaComan

Waffe cu aroma de portocale

Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. Adaugam...

Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie

Postat de caroline

Biscuiti cu lamaie

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 19:48
primaaa!
la 15.05.2016, 19:48
ce frumoase sunt
la 15.05.2016, 19:48
pot sa servesc doua, nu-i asa?
la 15.05.2016, 19:52
Ce bune ar fi câteva!
la 15.05.2016, 19:58
Claudia, cu draga te servesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking