Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
2 Mai 2016 | 3461 vizualizari
Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

"Retete de Pasti"

Ingrediente

  • 125 g unt la temperatura camerei;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • 250 g faina;
  • 100 g ciocolata cu lapte + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • ornamente colorate;
  • o pensula.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pune faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru fursecuri cu aluatul, apoi se formeaza fursecurile, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un fursec, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos.

Dupa ce fursecurile s-au racit, ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. 

Cu ajutorul unei pensule se decoreaza fursecurile (sau fursecurile se scufunda pe jumatate in ciocolata) si se presara cu ornamente colorate. 

Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un...

Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea

Cozonac cu branza

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2016, 23:58
la 03.05.2016, 00:33
Oooo, fursecurile astea (cu ciocolata ) sunt buuuuunede tot! Mai ai? Felicitari!
la 03.05.2016, 01:37
Motan
la 03.05.2016, 01:38
Miki, nu mai am. Le-a mâncat fi-mea pe toate. Mulțumesc!
la 03.05.2016, 05:33

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking