Ingrediente
- 2 pumni plini de paste fusilli Barilla
- 2 pumni de nuci prajite
- 3 linguri zahar brun
- 1 lingura plina cu unt
- 80-100 ml smantana pentru frisca sau smantana pentru gatit
- 2-3 linguri Amaretto(lichior cu aroma de migdale)
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute.
Pentru sosul caramel: se pune zaharul brut intr-o craticioara cu fund dublu sa se caramelizeze.
Supraveghem zaharul sa nu se ardaJ))altfel devine amarui si e numai bun de aruncat…Cand capata culoarea chihlimbarului si incepe sa se topeasca amestecam cu o lingura sa se caramelizeze uniform. Adaugam untul, amestecam cu grija sa nu ne ardem, iar dupa incorporarea untului adaugam smantana. Neaparat sa fie smantana lichida, nu din cea fermentata. Amestecam in craticioara , lasam sa fiarba pana tot zaharul caramelizat s-a topit. La final adaugam aroma preferata, vanilie, rom, eu am folosit lichiorul Amaretto pentru aroma lui de migdale. Daca pastele sunt papate de pitici mici atunci inlocuiti lichiorul cu vanilie.
Strecuram pastele fierte, le adaugam peste caramel si amestecam. Adaugam si o parte din nuci, taiate grosier sau zdrobite cu sucitorul, amestecam si le servim imediat cu un plus de nuci puse deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu caramel si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|