Fusilli integrali cu bacon si mazare

Postat de katty in Fusilli
4 Mar 2018 | 2303 vizualizari
Fusilli integrali cu bacon si mazare

Ingrediente

  • 300 gr fusilli integrali
  • 100 gr bacon taiat cubulete
  • 100 gr mazare congelata
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr parmezan ras+pentru servit
  • busuioc verde

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert in apa sarata pastele pana sunt al dente.

Separat in alt vas, punem la fiert mazarea in apa cu putina sare pentru 10 minute. In uleiul de masline incins punem baconul. Amestecam usor pana baconul se rumeneste si adaugam usturoiul taiat fin. Lasam putin sa isi elibereze aroma, apoi stingem cu smantana. Adaugam oregano, piper si putina sare. Cand smantana a inceput sa clocoteasca, adaugam pastele si mazarea. Amestecam usor pana pastele absorb din smantana, apoi adaugam parmezanul ras. Amestecam usor, apoi acoperim cu un capac 1-2 minute. Servim pastele fierbinti cu busuioc proaspat si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli integrali cu bacon si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fusilli colorate cu ragu

Postat de Veronica22

Fusilli colorate cu ragu

Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate...

Citeste continuarea

Fusilli Bolognese

Postat de panacris

Fusilli Bolognese

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2018, 21:04
Ce preparat bun si ce prezentare frumoasa!
la 04.03.2018, 21:06
la 04.03.2018, 21:11
Foarte gustos!
la 04.03.2018, 21:16
la 04.03.2018, 21:47
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking