Ingrediente
- 350 gr cartofi fierti decojiti
- 1 ou
- 160 gr faina + 30 gr
- 40 gr unt
- 2 linguri ulei
- 1 lingura fructoza
- putina sare
- 2 piersici mari
- Pesmet:
- 3 linguri ulei
- 8 linguri pesmet
- 3 linguri migdale macinate
- 2 linguri fructoza
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru tapetat cu faina. Am format un rulou pe care l-am taiat in 15 bucatele. Fiecare piersica am taiat-o in sferturi si fiecare sfert l-am taiat in 2 bucati. Bucatilor de piersici le-am taiat varfurile ascutite pentru a fi mai usor de modelat galustele. Am imbracat fiecare bucatica de piersica in aluat si am modelat galuste. Am fus galustele sa fiarba in apa clocotita. In momentul cand s-au ridicat la suprafata apei, erau fierte.
Intr-o tigaie am pus uleiul sa se incinga, apoi am adaugat pesmetul, migdalele macinate, fructoza si scortisoara si am amestecat. Am lasat pe foc pana cand a inceput sa se rumeneasca pesmetul. In aceasta tigaie am pus pe rand galustele si le-am imbracat cu pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|