Galuste cu prune

Postat de Catalinaflorea in Dulciuri
26 Mar 2015 | 2765 vizualizari
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 20 prune coapte(capsuni,caise)
  • 500 grame faina alba
  • 450 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 150 g pesmet fin
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se framanta bine cu mana.

Cand terminati de framantat,formati din aluat gomboti de dimensiunea dorita,intindeti apoi cu mana sau cu sucitorul,adaugati pruna inauntru si impachetati.Cand terminati de format toate galustele le puneti la fiert in apa clocotita,pana cand se ridica la suprafata.Int-o tigaie puneti untul la topit,adaugati zaharul,scortisoara si apoi pesmetul.Cand galustele sunt fierte se scot cu o spatula si se tavalesc in pesmet.(galustele trebuie sa fie calde si umede altfel nu se acopera bine).Noi le-am mancat cu inghetata,sunt si mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 20:33
la 26.03.2015, 20:36
Ce bune
la 26.03.2015, 20:36
la 26.03.2015, 20:50
la 26.03.2015, 20:53
Minunate

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking