-
Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
-
Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
-
Intre timp, desfaceti prunele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
-
Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
-
Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
-
Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
-
Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
-
Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia
-
Adaugati treptat faina si framantati usor
-
Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
-
Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
-
Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat pruna, aplatizati aluatul si introduceti pruna in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
-
Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
-
Dupa ce ati format toate galustele cu prune, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
-
Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
-
Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire