Găluște cu prune

Postat de iri_love in Dulciuri
3 Oct 2015 | 2839 vizualizari
Găluște cu prune

Este un desert pe care l-am descoperit acum ceva vreme, nu prea dulce si destul de econom daca ma gandesc bine. Așa cum imi place mie, sper sa va placă la fel de mult!

Ingrediente

  • 750g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de griș;
  • 200g de făină;
  • Sare, ulei;
  • 200g pesmet;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahar+4 linguri pentru pesmet;
  • prune .

Mod de preparare

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare.

Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar  si amestecăm pentru a se lipi zaharul prune.

Apoi într -o tigaie punem untul la topit după care adăugăm  pesmetul. Se lasa pe foc pana pesmetul devine roșcat,  amestecând mereu. Se va scoate după aceea pe o farfurie si se va amesteca cu alte 4 linguri de zahar.

După ce cartofii sunt fierți, se va scurge de apă, se vor zdrobi bine cat sunt calzi si se va lasa pana ce se vor răci. 

După ce cartofii s-au răcit, se vor adăuga: ouăle, grisul si făină;  amestecandu-se până se formează un aluat lipicios.

Se vor lua  bucati din aluat si se va da forma de parjoala mai mare iar in centru se va aseza pruna intreanga (sau 1/2 de prună,  la alegere)apoi se va uni capetele astfel încat sa se formeze o bilă (mi-au iesit 18 bile).

Se va proceda astfel pana se va termina compozitia si se vor aseza pe o farfurie întinsă. 

Separatse va pune la fiert apă  in care am adaugat un pic de sare dar si ulei, iar când apa incepe să fierba, se va adauga cât  3-4  bile. 

Cand se vor ridica la fel ca si colțunași,  se vor scoate si se vor tavali prin pemet cat sunt calzi.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2015, 16:23
bune
la 03.10.2015, 16:28
delicioase
la 03.10.2015, 16:28
la 03.10.2015, 18:31
bune bune
la 03.10.2015, 19:11
Doar 3 portii doresc

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking