Galuste cu prune

Postat de Bucataras in Retete facute de copii
27 Mar 2017 | 9649 vizualizari
Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei :)

Ingrediente

  • Cartofi 500 g
  • Oua – 1 buc
  • Faina – 80 g
  • Prune – 350 g
  • Biscuiti - 150 g
  • zahar – 80 g
  • unt 82% grasime – 50 g
  • gris – 25 g
  • scortisoara – 2 lingurite
  • un praf de sare
  • zahar vanilat – 1 lingurita

Mod de preparare

1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca.

2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din cand in cand. Scoate compozitia intr-un castron si lasa-o sa se raceasca.

3. Scoate samburii prunelor, dar nu le taia de tot, sa nu se desfaca. Pune in ele un pic de zahar amestecat cu 1 lingurita de scortisoara si lasa-le la scurs.

4. Da cartofii pe o razatoare cu ochiuri mari si pune peste ei grisul, faina, zaharul vanilat, oul si un praf de sare. Amesteca pana obtii un aluat omogen.

5. Dupa ce prunele s-au scurs, ia cate o mana de aluat si pune in mijlocul ei o pruna. Impatureste usor si formeaza galustele. Procedeaza la fel si cu celelalte prune.

6. Intr-o oala cu minim 2 L de apa fierbinte si putina sare, pune galustele la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata.

7. Cand s-au ridicat, scoate-le si da-le prin amestecul fin de biscuit. Lasa-le sa se raceasca si apoi le poti manca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2017, 12:01
la 27.03.2017, 12:26
Delicioase!
la 27.03.2017, 14:21
Dupa masa de pranz, merg galustele astea... Arata super!
la 27.03.2017, 16:02
bune!
la 27.03.2017, 18:13

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking