Galuste “infailibile” pentru supa

Postat de Doinavar in Supe
14 Feb 2013 | 20673 vizualizari

De cate ori aveam musafiri si voiam sa ii uimesc cu galustele mele, imi ieseau “ghiulele”, de frica sa nu mi se farame. Prin cartile de bucate sunt tot felul de idei: sa faci aluatul mai moale, sa le pui imediat in supa, sa incerci cu cate una si daca se farama, mai pui gris. La un ou, nu mai mult de o lingura de gris, albusul batut spuma, bunica-mea punea 2 linguri de untura de porc. Ieseau galuste gretoase de porc. Niciodata nu-mi ieseau ca lumea. Pana intr-o zi... Am uitat compozitia de galuste, m-am luat cu alte treburi si cand am vazut ca s-a cam intarit am vrut s-o arunc, sa fac altele. Dar mi-am zis sa incerc totusi … Fenomenal!!! Nici vorba sa se mai farame, sa-mi iasa ghiulele sau sa nu creasca. De atunci mi-am mai cizelat reteta si v-o dau si voua.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 14.02.2013, 12:12
ce haioasa e introducerea )
penultima data cand am facut supa cu galuste au iesit MINUNATE! - eram superfericita ), dar alaltaieri am facut iar (e preferata copiilor) si am pus 3, s-au imprastiat apoi am mai pus gris si au iesit bine
O sa incerc varianta ta ca tare am si eu de furca cu galustele astea
la 14.02.2013, 12:18
la 14.02.2013, 12:19
Si eu am supa pe foc. La galuste eu nu sting bicarbonatul, il pun asa impreuna cu oul si uleiul.
la 14.02.2013, 12:56
Interesant eu totusi am o retinere in a folosi bicarbonat in galuste
la 14.02.2013, 12:57
la 14.02.2013, 15:26
la 14.02.2013, 16:25
la 14.02.2013, 17:10
la 14.02.2013, 17:46
la 14.02.2013, 18:08
la 14.02.2013, 19:03
Am observat ca galustele, si nu numai, fiecare le face in felul ei. Am "descoperit" si eu una si mi-a placut. Bicarbonat am pus putin, putin de tot. Am scris "varf" de cutit, dar am folosit unul foarte micut... L-am cautat cu lupa.
Va multumesc pentru comentarii.
la 14.02.2013, 19:43
la 14.02.2013, 23:01
Ai dreptate, la face bine sa stea o vreme!
la 15.02.2013, 14:12
De reținut!
la 06.04.2013, 03:35
Incercam si varianta aceasta
Razboiul de 100 de ani s-a terminat si de ghilele nu mai este nevoie

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking