Galuste umplute cu prune (gomboti)

Postat de privatelaura in Dulciuri
10 Sep 2015 | 15599 vizualizari
Galuste umplute cu prune (gomboti)

Este pentru a doua oara cand fac aceste galuste, imi plac teribil. Sunt un pic migaloase, poate din cauza asta nici nu le fac prea des in sezonul prunelor. Desi am vazut multe variante, umplute cu diverse fructe sau simple chiar, am optat numai pentru prune. Data viitoare poate voi fi mai indrazneata si voi incerca si alte umpluturi.

Ingrediente

  • pentru galuste:
  • - 1 kg cartofi
  • - 2 oua de gaina
  • - 500 gr faina (+/- 50 gr)
  • - 2 linguri gris
  • - 1 cub unt
  • - 1 praf nucsoara
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 15-20 prune
  • pentru "imbracat":
  • - 200 gr miez de nuca
  • - 3 linguri pesmet
  • - scortisoara macinata
  • - 100 gr zahar brut
  • - in plus apa + 1 praf sare, pentru fiert

Mod de preparare

Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi.

Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra amestecat cu nucsoara, si faina. Amestecam bine, apoi lasam la racit aluatul.

Spalam si desfacem prunele in jumatati. Daca sunt micute, le puteti scoate samburii si sa le folositi intregi.

Coacem nuca un pic, o macinam marunt. Intr-un castron, amestecam nuca macinata, pesmetul, scortisoara si zaharul brut.

Folosim un blat infainat bine, bine. Formam bilute din aluat, presam in mijloc cate o pruna intreaga sau jumatate, si formam o bila compacta. Le lasam deoparte pe un tocator din lemn.

Punem pe foc o cratita mai mare, cu apa si un praf de sare. Lasam sa fiarba si adaugam 5-6 galuste in apa si le lasam sa se fiarba. Cand se ridica la suprafata, le lasam inca 4-5 minute sa fiarba si apoi le scoatem cu o spumiera.

Imediat, le tavalim prin mixul de nuca . Le asezam pe un platou si le pastram la temperatura camerei pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste umplute cu prune (gomboti)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de MotanLaOale

Cozonac fara framantare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron. Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca. Dupa 10 minute cand a crescut...

Citeste continuarea

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Postat de lucy2002

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2015, 10:10
Sunt foarte bune si arata minunat!
la 10.09.2015, 10:12
iuhuuuu de dimineata ne indulcesti
la 10.09.2015, 10:13
tot la crock pot?)))
la 10.09.2015, 10:19
auuu, ori am bagat-o in sectiunea de Slow? ))))))
la 10.09.2015, 10:27
arata tare bine gombotii tai , ai putea face mai des si sa ne trimiti si noua,

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking