Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi
Postat de vasimur in Mancaruri de legume 4 Iun 2018 | 3940 vizualizari
Am aşteptat să apară cartofii noi, ăştia micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi! La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Dar nu am găsit la producătorii autohtoni decăt ceva mai mari, pe care i-am tăiat în 4 sau 8, în funcție de cât de mari erau cartofii. Aromatizaţi cu puţin mărar proaspăt și sos de usturoi cu smântână, sunt o minune! Această gustoasă garnitură, se serveste imediat lângă preparate la grătar (carne, legume), fripturi la cuptor sau la tigaie. Sosul poate fi păstrat 1-2 zile la frigider, în recipient închis etanș.
Cartofii astfel preparați, cu sos de usturoi și smântână, sunt pur și simplu delicioși! Pot fi serviți și fără carne, doar cu murături sau cu o salată de roşii. castraveţi şi ceapă verde.
Inapoi la reteta
|