Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Postat de mirela0911 in Pui
6 Mai 2018 | 8710 vizualizari

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca le va placea copiilor, dar .... surpriza, chiar au mai cerut! :D Voi mai prepara astfel de cus-cus in diferite combinatii, acesta fiind inceputul! :))

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 08.05.2018, 10:15
Ce papa bun!
la 09.05.2018, 21:39
Delicios!
la 11.05.2018, 08:45
Din ceea ce am văzut la arabi, cous-cous nu se fierbe, ei au o oală specială, cous-cousieră, cu o strecurătoare deasupra. În oala propriuzisă se fierbe carnea și legumele, iar în strecurătoare se pune cous-cous-ul frecat cu puțin unt. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă conținutul din oală chiar 2-3 ore. Astfel granulele se fierb la aburi și preiau aroma conținutului din oală. Din când în când se ia strecurătoarea deoparte și se amestecă în cous-cous. Se servește cu cous-cousul pus în farfurie și deasupra o parte din cele fierte în oală, alături de un sos de roșii sau sos alb, de regulă picant.
Se poate și ca în rețeta prezentată, dar peste cous-cous se pune în supa clocotită, se acoperă vasul cu capac și se ia de pe foc. Nu am văzut nici în Algeria, nici în Tunisia ca cous-cous-ul să se prăjească înainte de a fi gătit, dar se freacă cu unt pentru a nu aglomera granulele să se facă cocoloașe.
Este într-adevăr foarte gustos.
Eu prepar cous-cous cu apă clocotită (supă) pusă deasupra, acopăr cu capac și las până se înmoaie granulele.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking