Ingrediente
- Ingrediente Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa:
- 1 kg de cartofi
- 2 cepe rosii mari
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei (de preferat de floarea-soarelui)
- fulgi de ardei
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Cum se prepara Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa:
Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi de dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Fierbe cartofii in apa cu sare pana sunt aproape gata (aproximativ 10-15 minute). Nu-i fierbe prea mult, pentru a nu se sfarama la gatit. Scurge-i bine de apa si lasa-i deoparte.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul la foc mediu. Adauga ceapa taiata julienne si caleste-o pana devine translucida. Adauga usturoiul tocat fin si soteaza inca 1-2 minute, pana devine aromat.
Adauga cartofii fierti in tigaie, amestecand cu grija pentru a nu-i sfarama. Prajeste cartofii pana capata o crusta aurie, amestecand ocazional pentru a se rumeni uniform.
Condimenteaza cu sare si piper, fulgi de ardei, dupa gust. Amesteca bine toate ingredientele pentru a se combina aromele.
Serveste garnitura de cartofi cu o friptura sau asa simpli. Sunt foarte gustosi.
Incearca si reteta de Cartofi zdrobiti picanti la cuptor, o garnitura delicioasa sau varianta de Bulete de branza si cartofi.
Iti recomandam si reteta de Cartofi gratinati cu gorgonzola.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|