Gattò de cartofi

Postat de AndreeaDea in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2017 | 2813 vizualizari
Gattò de cartofi

Gattò de cartofi este o tarta de cartofi, este un fel de mâncare specific bucătăriei napoletane, este un fel de mâncare foarte delicat, dar și foarte unic, aici se numește în mod obișnuit gattò de cartofi, care este o corupere a "gateau ierna" care vine din franceza și înseamnă tort. Aceasta mâncare la italieni se servește în mod obișnuit sâmbătă seara. Cea mai buna parte la aceasta rețetă este ca puteti adaugă exact ceea ce doriți.  

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 10 g unt
  • 2 oua
  • 50 g prosciutto cotto
  • câteva feliuțe salam
  • 1/2 pahar lapte
  • 300 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • Sare
  • Piper
  • Pesmet

Mod de preparare

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu laptele și amestecam pana ce acestea se încorporează. 

Urmează sa adăugăm ouăle, parmezanul sare și piper și amestecam bine, apoi adăugăm mozzarella, prosciutto și salamiorul, toate tăiate în cubulete mici ( menționez ca la aceasta rețetă se poate adăuga exact ceea ce va place "cașcaval, carne, etc" ) și amestecam pana se încorporează totul.

După ce am terminat de pus toate ingredientele, vom pune compoziția în tava (eu am ales tăvi de aluminium de câte o porție pe care le puteți găsi în orice supermarket);  după ce am pus compoziția în tava, întindem bine, presăram deasupra parmezan și pesmet.

În ultimul rand, vom da tava, respectiv tăvile în cazul meu, la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.

Este o rețetă foarte ușor de făcut și foarte delicioasa, va invit sa o încercați. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gattò de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta aperitiv cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta aperitiv cu branza sarata

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam...

Citeste continuarea

Briose cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Briose cu branzeturi

Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare. Incorporam uleiul apoi iaurtul. Branzeturile le dam toate pe razatoare. Adaugam parmezanul cu cascavalul, apoi casul de oaie si telemeaua de vaca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2017, 19:38
P.S. Tăvile din aluminiu se pot înlocui cu vase de yena sau ceramică
la 07.02.2017, 20:47
Este un preparat bun. Chiar imi place!
la 08.02.2017, 07:59
Bun!
la 08.02.2017, 08:49
la 08.02.2017, 22:41

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking