Ingrediente
- 2 kg cireşe fără sâmburi
- 1,200 kg zahar gelifiant
- Zeama de lamâie
Mod de preparare
Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.
Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.
Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba din nou.
La final am adaugat zeama de lamâie.
Am pus gemul fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat acoperite cu o patura pâna s-au racit.
Mie îmi place foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.\
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cireşe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|