Gem de prune

Postat de ionix in Dulceata / Gem
5 Aug 2010 | 27264 vizualizari

Eu am pus mai mult zahar in gemul de prune pt ca prunele mele erau coapte dar mai verzui asa, unele :D:D le-am cules si facut pt ca o sa mai prind de facut palinca, o sa cada toate pana ma intorc din concediu :D:D

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 05.08.2010, 09:36
ce bine arata!! miez de nuca de ce nu pui?
la 05.08.2010, 09:38
sarut-mana... pai, o sa pun la magiun
vreau sa fac si magiun, asa cum facea bunica fara zahar si cu nuca multa
ps: scuze... stii tu pt ce... acum ma car la munci... am stat sa postez din retete ca iar le pierd, adica pozele ... mai am de pus o gramada si nu stiu daca mai apuc te pupaaaaaaaaaaaaceeeeeeesc... te sun cand ajung in Falticeni
la 05.08.2010, 09:50
cat de bine arata...............mie imi place tare mult acest gem.........5 furcu............
la 05.08.2010, 10:09
la 05.08.2010, 10:26
Buna! Am si eu o intrebare, fiindca ma pregatesc sa fac gemul de prune, care e preferatul meu: e de ajuns sa intorc borcanele cu capacul in jos dupa ce am turnat gemul in ele ca sa se pastreze ok pana la iarna? Sau trebuie fierte cu totul in apa? Trebuie sa va spun ca e primul an in care vreau sa fac compoturi/gem/zacusca etc., nu am niciun fel de experienta cu conservaraiele si vreau neaparat sa imi reziste pana la iarna... Si inca ceva... chiar 9 ore trebuie fierte prunele?.... Stau la bloc... daca eram la tara, era usor sa le pun intr-un ceaun la foc afara... dar asa.... fac sauna in apartament...
Va multumesc si va pup, gospodinelor!
PS. Intru aproape zilnic, de mai multe ori pe zi, de multaaaaa vreme, pe bucataras.ro!
la 05.08.2010, 10:54
Tare bun gemul tau si arata si tare bine.
Mie in schimb imi place magiunul mai mult,abia astept sa iasa prunele brumarii sa fac.
la 05.08.2010, 11:29
Ionela arunca-mi si mie un borcanel,macar cu imprumut
la 05.08.2010, 12:00
domle dce inseamna sa ai fructe in recolta ta proprie..faci de toate..bravo mandro..hai k mai e putin si ne vedemmmmmm...si iti dau si ceva...frumos...
la 05.08.2010, 17:19
Un borcan se poate
la 05.08.2010, 17:20
la 05.08.2010, 21:32
Violeta_mov, daca gemul e destul de fierbinte cand il pui in borcane si le capsezi imediat, pana se racesc se formeaza vid intre capac si continut, asa ca nu e nevoie sa mai sterilizezi.... Pentru siguranta, eu pun deasupra cate o jumatate de aspirina, care poate fi data deoparte cand umblam la borcan.... Sper sa-ti reuseasca. Multa bafta si bine ai venit printre bucatarasi!
la 05.08.2010, 22:46
Multumesc mult pentru raspuns! Eu mi-am facut cont doar ca sa va mai intreb cate ceva, de postat retete nu cred... Am inceput sa gatesc relativ de curand, imi ies gustoase si mancarurile si prajiturile, dar la aspect sunt jalnice.
Multumesc inca o data!
la 06.08.2010, 12:49
cel facut in casa e cel mai bun super ionix si 5 fsi concediu placut
la 18.08.2010, 10:46
@Violeta... scuze ca raspund asa tarziu... sarut-mana Ina pt ca i-ai raspuns.. au trecut aproape 3 saptamani de cand l-am pus si inca e bun eu asa fac cu gemurile si mi-au tinut mereu... bafta multa la facut gemuri si dulceturi @Nadina... mersi pt urare si pt furci... am avut un concediu minunat, mai ales c-am vazut-o pe vara mea favorita

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking