Gem de prune

Postat de ionix in Dulceata / Gem
5 Aug 2010 | 25789 vizualizari
Gem de prune

Eu am pus mai mult zahar in gemul de prune pt ca prunele mele erau coapte dar mai verzui asa, unele :D:D le-am cules si facut pt ca o sa mai prind de facut palinca, o sa cada toate pana ma intorc din concediu :D:D

Ingrediente

  • 6 kg de pulpa de prune (adica prune fara sambure)
  • 2,5 kg zahar

Mod de preparare

Pulpa de prune se pune cu zahar, alternand prunele cu zaharul, intr-un ceaun mare. Daca nu aveti ceaun prunele le puneti intr-un vas cu fund mai gros sau pui oala pe o tabla groasa

Prunele cu zahar se pun la frigider cel putin 12 ore, eu le-am lasat 18 ore.

Dupa ce prunele au fost lasate in zahar, le punem la foc mic. Trebuie sa aveti grija sa invartiti mereu in gemul de prune.

Trebuie supravegheata mereu oala, mai ales la inceput pana da in clocot si trebuie sa inlaturati spuma facuta.

Se lasa pe foc pana se leaga gemul de prune , eu l-am lasat cam 9 ore. Se pune o lingurita cu gem de prune pe farfurie si daca nu se imprastie in farfurie inseamna ca este facut.

Cat gemul de prune e fierbinte, turnam in borcane. Lasam sa se raceasca un pic, punem capacul si intoarcem borcanul. Se lasa pana a doua zi si apoi se pun in camara.

Se mananca iarna la un ceai sau in prajituri bune.

Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 de grame cu gem de prune si 7 mici :p

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 09:36
ce bine arata!! miez de nuca de ce nu pui?
la 05.08.2010, 09:38
sarut-mana... pai, o sa pun la magiun
vreau sa fac si magiun, asa cum facea bunica fara zahar si cu nuca multa
ps: scuze... stii tu pt ce... acum ma car la munci... am stat sa postez din retete ca iar le pierd, adica pozele ... mai am de pus o gramada si nu stiu daca mai apuc te pupaaaaaaaaaaaaceeeeeeesc... te sun cand ajung in Falticeni
la 05.08.2010, 09:50
cat de bine arata...............mie imi place tare mult acest gem.........5 furcu............
la 05.08.2010, 10:09
la 05.08.2010, 10:26
Buna! Am si eu o intrebare, fiindca ma pregatesc sa fac gemul de prune, care e preferatul meu: e de ajuns sa intorc borcanele cu capacul in jos dupa ce am turnat gemul in ele ca sa se pastreze ok pana la iarna? Sau trebuie fierte cu totul in apa? Trebuie sa va spun ca e primul an in care vreau sa fac compoturi/gem/zacusca etc., nu am niciun fel de experienta cu conservaraiele si vreau neaparat sa imi reziste pana la iarna... Si inca ceva... chiar 9 ore trebuie fierte prunele?.... Stau la bloc... daca eram la tara, era usor sa le pun intr-un ceaun la foc afara... dar asa.... fac sauna in apartament...
Va multumesc si va pup, gospodinelor!
PS. Intru aproape zilnic, de mai multe ori pe zi, de multaaaaa vreme, pe bucataras.ro!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking