Magiun de prune cu nuca

Postat de xana in Dulceata / Gem
11 Aug 2014 | 10789 vizualizari
Magiun de prune cu nuca

Ador magiunul! Eu nu prea fac dulceturi dar pe asta trebuia sa-l incerc sa-l fac singura, in copilarie era una din dulceturile mele preferate, iar cu nuca e si mai bun.

Ingrediente

  • 1,5 kg prune (cantarite cu tot cu samburi)
  • 450 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 1 mana buna de miez de nuca

Mod de preparare

Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat. 

Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La inceput trebuie sa avem grija sa indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.

Macinam nuca si o adaugam magiunului, la fel si coaja lamaii rasa si sucul stors al acesteia. Scoatem scortisoara si mai lasam cinci minute la fiert, apoi luam de pe foc si punem in borcane sterilizate. Cand e gata, magiunul nu trebuie sa fie prea lichid, dar nici prea gros avand in vedere ca se mai ingroasa dupa ce se raceste complet.

Mi-au iesit in jur de 800 gr de magiun, am umplut 2 borcane de 400 gr si a mai ramas doar putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede

Postat de Oana

Desert cornulete fragede

Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata. Se...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Postat de Oana

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2014, 06:08
o delicatesa!
la 11.08.2014, 06:38
Foarte bun
la 11.08.2014, 07:10
preferatul meu!! likee!!
la 11.08.2014, 07:12
Bun nu gluma !!!
la 11.08.2014, 08:23

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking