Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura in Dulciuri
25 Ian 2024 | 2016 vizualizari
Reteta de cornuri cu gem

Daca esti nevoit sa adaptezi alimentatia un pic mai light, adaptam si retetele astfel incat sa iasa si bune si mai usoare. Pentru aceste cornuri, am facut un aluat mai simplu. Am renuntat la unt, dar pentru ca am vrut sa iasa fraged si pufos, am folosit iaurt. Le-am umplut cu gem de prune si nuca, am redus ceva zahar si au iesit niste cornuri peste asteptarile mele.  Din motive "tehnice", prima tava nu a supravietuit, dar cele din a doua au fost mancate cu pofta. Pentru reteta de cornuri cu gem am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, iaurt, drojdie, zahar, gem prune si nuca.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta cornuri cu gem
  • aluat:
  • 500 gr faina de grau 00
  • un praf sare
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie proaspata ( + 1 lgta zahar)
  • 140 gr iaurt natural
  • 80 - 100 ml apa
  • 2 oua de gaina
  • umplutura:
  • 300 gr gem de prune
  • 150 gr miez nuca
  • in plus:
  • un galbenus pt uns
  • zahar pentru pudrat
  • fulgi de migdale (optional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem

Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua.

In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului.

Se face un locas in faina, se adauga drojdia, ouale, zaharul, iaurtul si restul de apa calduta.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen, dens. 

In functie de tipul fainii, marimea oualor, este posibil sa fie nevoie de apa in plus. Important este sa iasa ferm, dar elastic aluatul.

Dupa framantare, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Miezul de nuca se alege cu grija pentru a nu scapa vreo coaja. Se macina marunt, apoi se amesteca cu gemul de prune. Daca iese prea moale compozitia, se poate adauga nuca macinata.

Dupa ce a crescut aluatul se scoate pe un blat uns cu putin ulei. Se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se intinde sub forma unui disc mare si se portioneaza in 8 triunghiuri aproximativ egale. La baza fiecarui triunghi, se pune o lingurita de umplutura si se ruleaza strans cornul. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.

Cornurile se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa 15 minute acoperite ca sa mai creasca, apoi se ung cu ou batut. Se presara fulgi de migdale, daca va plac.

Se coc la 180 grade C, cu ventilatie, aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos.

Eu am ratat prima tava, dar am reusit sa o salvez pe cea de-a doua :)))

Cornurile ies pufoase si bune si datorita gemului din umplutura, se pastreaza fragede si a doua zi daca sunt tinute intr-o punga alimentara.

Sa va fie de folos!

 Vezi si reteta de Croissante umplute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2024, 21:48
Ce bune sunt!
la 26.01.2024, 01:06
la 26.01.2024, 06:40
servesc si eu langa cafea
la 27.01.2024, 22:09
Si dupa, gemi sau gemi de placere?
la 31.01.2024, 10:29
Să înțeleg că prima tavă a fost noir? Delicioase cornurile cu gem!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking